alkoholbehandling

Få alkoholbehandling på et misbrugscenter

Få alkoholbehandling på et misbrugscenter

I Danmark har vi et meget liberalt syn på alkohol og vi har en kultur, hvor vi når vi er sammen med andre ofte har alkohol på bordet. Der er kun socialt acceptabelt i ganske få situationer at sige nej tak. Det er når du er gravid eller det er dig, der skal køre bilen hjem. Derfor kan man også nemt får et for stort forbrug af alkohol, som kan ende i et reelt misbrug.

Det er muligt at få hjælp til at komme ud af et misbrug og det er gratis. Man kan få hjælp hvis man henvender sig til sin læge, på kommunen eller op et behandlingscenter. F.eks. https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/

Sådan foregår behandlingen

Tidligere blev en misbruger ofte blot sendt hjem med en håndfuld antabuspiller og ellers overladt til sig selv. I dag ved man at det ikke er nok. En hardcore alkoholiker vil stadig drikke, da trangen til alkohol overstiger frygten for at blive syg af antabusen. En behandling tager udgangspunkt i misbrugeren og vil ofte kigge på de bagvedliggende årsager til misbruget. Ved at få bearbejdet og taget hul på de årsager, der er grunden til misbruget, er det nemmere at komme ud af misbruget.

Efter endt behandling

Samtidig med at misbrugeren går i terapi og arbejder på at blive sit misbrug kvit, arbejdes der også med, hvad der skal ske efter endt behandling. Omdrejningspunktet for en alkoholiker har været alkohol og der skal gives et alternativ til alkoholen. Det kan være nye interesser eller et arbejde, men det betyder også et helt nyt netværk. Det gamle netværk har ofte været andre misbrugere og det er ikke sundt at vende tilbage til det, da det ofte betyder at man også vender tilbage til gamle vaner. Derfor arbejdes der også med at misbrugeren har adgang til aktiviteter og lærer nye mennesker at kende.