terrasse pris

Hvad koster en terrasse i træ?

Hvad koster en terrasse i træ?

Hvis du skal have anlagt en ny træterrasse, er det naturligvis relevant at undersøge, hvad dette projekt koster. Det kan dog være svært at give et konkret svar. Alt efter hvilken terrasse du vælger at få bygget, kan der nemlig være enormt stor forskel på prisen. Læs med i denne artikel og bliv klogere. 

Terrassens materiale

Inden du går i gang med at bygge en ny træterrasse, spørger du garanteret dig selv; hvad koster en terrasse? For at starte et sted, kommer prisen på terrassen naturligvis i høj grad an på materialet. Når det gælder træterrasser, er det blandt andet træsorten, som er afgørende. Foruden sorten af træet, har det ligeledes betydning, hvordan træet er behandlet. Er der for eksempel tale om trykimprægneret eller varmebehandlet træ? Alle disse faktorer spiller ind i forhold til, hvor dyr din terrasse i sidste ende ender med at blive. 

Størrelsen på terrassen

I forbindelse med valg af materiale har størrelsen naturligvis også betydning for prisen. Vælger du at få bygget en stor terrasse med et dyrt materiale, er det klart at terrassen bliver væsentlig dyrere end en lille terrasse bygget i et billigt materiale. Vil du gerne holde dig inden for en bestemt pris, kan det derfor være nødvendigt enten at gå på kompromis med størrelsen af terrassen eller terrassens materiale.

Udformningen af terrassen

En anden faktor, som har betydning for prisen, er udformningen af terrassen. Terrasser kan nemlig bygges på flere forskellige måder, hvilket naturligvis påvirker prisen. For eksempel kan du bygge en terrasse på traditionel vis, hvor den bygges oven på grus og fliser. Men dette er ikke den eneste mulighed. 

Det er nemlig også muligt at bygge en hævet træterrasse eller at bygge en træterrasse oven på en eksistende stenterrasse. Som du kan høre, er der mange forskellige ting, der spiller ind i prisen. Vil du blive klogere på den eksakte pris, kan det derfor være en god idé at kontakte en håndværker og modtage et uforpligtende tilbud.