Havetraktor eller robot plæneklipper

Hvad skal du overveje, når du køber en havetraktor?

Hvad skal du overveje, når du køber en havetraktor?

En havetraktor er det rette valg for mange haveejere, og selvom villa- og parcelhusejere kan have glæde af én. Men hvad skal du kigge efter, når du skal vælge en ny?

Som med så mange andre ting er det en jungle at finde rundt i udvalget af havetraktorer, og det kan især være svært at beslutte, hvilken model man skal vælge, hvis man aldrig har haft en før.

Som det første bør du kigge på plænens størrelse, så du ikke køber over evne eller ender med en havetraktor, der ikke kan klare størrelsen på din græsplæne. 

Dernæst kan du med fordel kigge på havens udformning; hvis den er helt enkel, kan de fleste havetraktorer komme rundt, men har du derimod mange kroge, smalle stier og videre i den dur, er det vigtigt med en smal havetraktor, der er let at manøvrere.

Herefter kan du med fordel overveje, hvor langt de græs skal være på de forskellige områder i haven – det er især aktuelt, hvis du har en kæmpe parklignende have, hvor der er forskellige zoner.

Sidst men ikke mindst bør du overveje, om der er mange stejle skråninger i din have. Er der det, bør du vælge en model med en god motorkraft.

Kan du nøjes med en robotplæneklipper?

Om du kan nøjes med at investere i en robotplæneklipper fremfor en havetraktor, afhænger af dine behov. Har du en her park, finder du næppe en robotplæneklipper, der kan klare presset. Har du derimod en almindelig have, kan du sagtens vælge robotløsningen i stedet.

Der er en række fordele ved robotplæneklipperen; nemlig at den er billigere end en havetraktor, den koster ikke meget i drift og den kører af sig selv uden din hjælp.

Modsat er der den ulempe, at en robotplæneklipper kræver, at du lægger kabler ned, og det kan være et stort arbejde.