tysk sprogkursus

Hvorfor bør jeg lære tysk?

Hvorfor bør jeg lære tysk?

Ud af de tilgængelige sprog i verden er tysk ikke et oplagt valg. Der må være en grund til, at så mange mennesker beslutter sig for at lære det alligevel

Når du overvejer at lære et nyt sprog, kan du spørge dig selv, om det tyske sprog virkelig er værd at bruge tid og kræfter på. Når alt kommer til alt, anvendes tysk på en global skala af relativt få mennesker. Men der er faktisk mange fordele ved at lære sproget.

Tysk er let at lære

På trods af alle de vittigheder, der bliver lavet om, at tysk er et svært sprog, er det faktisk allerede ret fordelagtigt at du i forvejen taler dansk.

Dette skyldes, at tysk og dansk deler den samme germanske rod. Derfor er der mange tusinder ord, der er nært beslægtede, kendt som “kognater”.

Desuden er der i modsætning til kinesisk, japansk, koreansk, russisk eller arabisk intet nyt alfabet at lære, kun et par bogstaver at tilføje. Hvis du allerede kender latinsk skrift, er de eneste nyankomne umlauts ä, ö og ü samt ß, som bare er en fint tysk s .

Tysk er opfindernes og innovatørernes sprog

Det siges, at Tyskland er digterens og tænkernes land – Das Land der Dichter und Denker. Der kan bestemt ikke benægtes. En stor procentdel af verdens mest imponerende bedrifter blev først udtænkt på tysk.

Over hundrede nobelpriser er gået til tyskere for bedrifter inden for fysik, medicin, kemi, litteratur og andre områder. Det tæller ikke engang de priser, der tildeles folk fra de to andre store tysktalende lande Østrig og Schweiz. Derudover modtog mange af modtagerne fra andre nationer deres uddannelse ved tyske universiteter.

Så hvis du ønsker at tilføje en nobelpris til dit CV, er det måske ikke et dårligt sted at starte at lære tysk.

Hvis noget af ovenstående tiltaler dig, kan du jo begynde på et tysk sprogkursus i Aarhus, så er du godt på vej.