tandlæge

Hvornår skal jeg have fjernet mine visdomstænder hos min tandlæge?

Hvornår skal jeg have fjernet mine visdomstænder hos min tandlæge?

Mange mennesker er generet af de såkaldte visdomstænder, som er placeret bagest i munden. Visdomstænderne, som er et ekstra sæt kindtænder, bryder først frem senere i livet, når vi er blevet ældre og mere kloge og vise – deraf navnet. Ofte er der ikke plads til disse ekstra tænder, og de vil derfor virke voldsomt generende i forbindelse med gaben og tyggebevægelser.

Det kan også være problematisk at rengøre disse ekstra tænder, da det ikke er muligt at gabe højt nok op til at tandbørsten kan nå frem. Det kan også være, at der ligger tandkød hen over visdomstanden, hvilket bevirker at der opstår en lomme ved tanden, hvori bakterier kan ophobes og give anledning til infektion. Det er også muligt, at visdomstænderne ligger uheldigt i forhold til rengøring af 12-års tænderne, hvorved de bringes i fare for skade og infektion – og i så tilfælde vil tandlægen ofte vælge at en forebyggende fjernelse af visdomstænderne.

Gør det ondt at få fjernet visdomstænder?

Faktisk er det kun i meget sjældne tilfælde, at der er tale om stærke smerter og problemer i forbindelse med fjernelse af visdomstænder. Din tandlæge vil altid tage flere røntgenbilleder af dine visdomstænder fra forskellige vinkler for at danne sig et billede af tændernes stilling og beliggenhed.

I mange tilfælde kan tanden rykkes direkte ud af kæben, og skulle det blive nødvendigt med en mindre operation, vil denne foregå under sterile forhold og være så lidt indgribende som det er muligt. Mange patienter vælger at medbringe hovedtelefoner, så de kan lytte til musik under proceduren – dette kan virke afslappende. Og du får selvfølgelig alle de nødvendige smertestillende piller med hjem, så du også er smertedækket, når lokal bedøvelsen aftager.

Du kan læse mere om fjernelse af visdomstænder hos din tandlæge på http://stjerneklinik.dk/ – og booke din aftale online.